Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 db kész palacsinta
  • 20 dkg darált dió
  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis üveg  baracklekvár

Elkészítése

A diót összekeverjük a habosra vert 2 tojássárgával, 10 dkg porcukorral és a vaníliával, majd hozzá adjuk a citrom reszelt héját és levét is. Majd beleforgatjuk a 2 tojás habbá vert fehérjéjét is.

A tejfölt kikeverjük simára a tejszínnel és hozzá adjuk a maradék 4 tojás sárgáját és a maradék porcukrot is. a palacsintákat vékonyan megkenjük, a lekvárral megszórjuk a dióval, feltekerjük, ahogy szoktuk és egy kivajazott magasabb tűzálló tálba tesszük.

1 sor palacsinta, meglocsoljuk a tejszínes masszával és újra palacsinta.

Ha elfogyott a palacsinta a tetején a maradék tejfölös masszát szépen elosszuk és közepesen meleg sütőbe tesszük addig, amíg a tejfölös massza összeáll.

Keményre verjük a 4 tojás fehérjét és 3-4 evőkanál lekvárt bele teszünk, ezt a megsült tejfölös masszára kenjük, és a sütőbe visszatesszük, amíg egy kis barna színt nem kap a hab.

 

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/rakott-palacsinta-2/