Palacsinta
A palacsinta tésztájához a tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval és fahéjjal, majd felöntjük 2-3 dl tejjel. Csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és betesszük a hűtőbe 1-2 órára pihenni. Ezután hozzákeverjük a reszelt almát is. 1 dl vajat és zsírt langyosítunk, és ezt is belekeverjük a tésztába. Felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat, melyek az alma miatt vastagabbak lesznek.
Rakott palacsinta
A rakott palacsintához egy 26 cm-es jénait kivajazunk, és az aljára egy sor lekvárral megkent, szorosan feltekert palacsintát teszünk egymás mellé. Megszórjuk cukrozott dióval, majd ismét egy sor lekvárral megkent, feltekert palacsinta következik, amit ismét cukros dióval szórunk meg. A pudingport elkeverjük a tejjel, és a palacsintákra öntjük, úgy, hogy a folyadék ellepje a tetejüket.
180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Öntent
Az öntethez 1 csomag karamellás vagy vaníliás pudingport 7 dl tejben megfőzünk 1-2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral.