Hozzávalók:
A palacsintához
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 6 dl tej
- 4 dl víz
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 citrom héja
- cukor ízlés szerint
- vanília
- baracklekvár
- darált dió
A csokihoz:
- 2 ek vaj
- 1 ek kakaópor
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A palacsintához a tojást habosra keverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük a liszttel végül hozzáadjuk a vizet is.
A túrós töltelékhez valókat összekeverjük
Elkezdjük kisütni a palacsintákat. Ahogy sült, folyamatosan halmozzuk őket egymásra, közben minden réteg közé tölteléket teszünk. Egy réteg túrós, majd a következőt megkenjük a lekvárral és megszórjuk darált dióval, újra túrós, majd megint lekváros, amíg el nem fogy.
Tetejére csokimázat készítünk. Ehhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót és a cukrot és addig melegítjük kis lángon, amíg a cukor el nem olvad.. A legfelső palacsintára kenjük.