Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott palacsinta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 1 liter tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz (dl)
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj (kb)

Töltelék

  • 720 g sárgabarack dzsem
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 6 dkg tortabevonó
  • 1,5 evőkanál olaj
  • darált dió a szóráshoz

Elkészítése

A hozzávalókból a tésztát szép simára kikeverjük. Vizet annyit teszünk hozzá, hogy jó állaga legyen, majd szép vékony palacsintálat sütünk belőle. A kisült palacsintákat tányérra helyezzük.

Az elsőt megkenjük dzsemmel, a dzsemre szórunk a porcukorral összekevert dióból és rátesszük a következő palacsintát. Arra szintén dzsem és porcukros dió került. Így rétegezzük, amíg úgy gondoljuk, hogy elég lesz torta. Nekem kb 35 palacsinta lett ebből az adagból.

A rakott palacsinták oldalára is kentem a dzsmből és megszórtam dióval. Így a szélek sem lettek szárazak.

A tetejére megolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a legfelső palacsintára. A dzsem beissza a porcukros diót, így nem száraz a palacsinta.

Amikor kész lett, betettem egy kicsit a hűtőbe, majd szeleteltem. Nagyon finom desszert lett ebéd utánra.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/rakott-palacsinta-torta/