Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 liter tej
  • kevés szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • szódavíz

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg krémtúró (natúr)
  • 10-15 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 56 dkg cukor
  • fahéj
  • tejszínes mogyoró aroma
  • baracklekvár

Tetejére

  • 6-8 db tojásfehérje
  • kevés porcukor
Rakott palacsinta kép

Elkészítése

Először megsütjük a palacsintákat. Közben elkészítjük a töltelékeket, amelyekhez összekeverjük a szükséges hozzávalókat a cukorral. A kakaóport összekeverjük cukorral és egy kevés vízzel, majd hozzáadunk tejszínes mogyoróaromát, hogy finom ízesítést kapjon. Az első palacsintalapot megkenjük a folyékony, kenhető csokoládéval, majd rászórjuk a diót, amit kissé megspriccelünk vízzel, hogy ne legyen száraz a töltelék.

A következő palacsintalapot megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a mákot, amit szintén megspriccelünk vízzel, hogy ne száradjon ki. A következő réteg palacsintát túrókrémmel kenjük meg. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a töltelékek.

Miután az összes palacsintát betöltöttük, a tálalás előtt 10-15 percre betesszük a sütőbe, hogy az egész átmelegedjen. Alufóliával letakarva sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tetejére kenjük a felvert tojásfehérjét. Ezután visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojásfehérje kissé megpirul. A kész palacsintát tejszínhabbal vagy csokiöntettel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/rakott-palacsinta/