Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rétegzett almás palacsinta mézes szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához

  • 45 dkg liszt
  • 2-3 db tojás
  • 4,5 dl tej
  • 4,5 dl víz
  • 4-6 db alma
  • só
  • 1 evőkanál cukor
  • olaj

A szószhoz

  • 3 dl tej
  • az almák leve
  • méz
  • fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék )
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése

A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kifacsarjuk, és a palacsintatésztába keverjük. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni.

A palacsintákat mindkét oldalukon megsütjük, majd egy tálra tesszük. Minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Három szeletet egymásra rakunk, majd az egészet ketté hajtjuk.

Az alma kifacsart levét a tejjel, a fahéjjal és annyi mézzel, hogy ízlés szerint elég édes legyen, kicsit felfőzzük. Kiveszünk belőle egy keveset, és habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd visszaöntve folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.

A mártást az összehajtott palacsintákra ízlésesen locsoljuk, és tálaljuk.

Nálam nagy sikert aratott, és két adag már rettenetesen laktatott. 😃

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/retegzett-almas-palacsinta-mezes-szosszal/