Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ricottás-köleses mini lepények recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 ek kölesliszt
  • 1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 20 dkg ricotta
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tojás
  • 2 mk só
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 tk olaj a sütéshez


Elkészítése:

A liszteket a sóval, a borssal, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a ricottát. Keverjük csomómentesre, majd öntsük hozzá az olajat és a tejet, és keverjük jól ki.

Az újhagymát karikázzuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá a masszához. Sűrű palacsintatésztát fogunk kapni.

Egy serpenyőt melegítsünk elő kevés olajjal. A tésztából tegyünk egy keveset a serpenyőbe. Egyengessük el a kanál hátuljával és mindkét oldalát süssük szép pirosra (2-2 perc).

Langyosan kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/ricottas-koleses-mini-lepenyek/