Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Palacsintatészta elkészítése: Először a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét külön kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a liszttel, sóval és cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szódavizet és a tejet (feles arányban használva), amíg a tészta megfelelő állagú lesz, se túl híg, se túl sűrű. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot, hogy a palacsinta könnyű […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.13.

Palacsintatésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Elkészítése

Palacsintatészta elkészítése:

Először a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét külön kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a liszttel, sóval és cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szódavizet és a tejet (feles arányban használva), amíg a tészta megfelelő állagú lesz, se túl híg, se túl sűrű. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot, hogy a palacsinta könnyű és levegős legyen. A palacsintákat egyenként kisütjük.

10 db palacsintára lesz szükségünk a rózsához, a maradék palacsintákat külön fogyasztjuk el.

Palacsintarózsa elkészítése:

Egy lapos tányérra 6-8 erős, fehér fonalat fektetünk, majd rátesszük az első palacsintát. Meghintjük porcukorral és citromhéjjal ízesített darált dióval. Ezután ráhelyezzük a második palacsintát, amelyet lekvárral kenünk meg. A harmadik palacsintára ismét diós tölteléket teszünk, és így folytatjuk, amíg a 10 palacsinta el nem fogy.

A fonalakat felül olyan szorosra kötjük össze, hogy a palacsinták rózsához hasonló alakot nyerjenek. A palacsintarózsát olvasztott vajba helyezzük úgy, hogy az kb. a harmadáig érjen. A tűzhely tetején aranysárgára sütjük. Tálaláskor eltávolítjuk a fonalakat, és borsodóval vagy tejsodóval kínáljuk.

Borsodó elkészítése:

A bort vízzel, a citrom héjával, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal, citromlével, cukorral és liszttel összekeverjük. Az így elkészült keveréket felforraljuk, majd a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és lazán hozzákeverjük a forró boros keverékhez. A műveletet gőz felett is elvégezhetjük, hogy a sodó krémes és sima legyen.

Tálaláskor a palacsintarózsát ezzel az ízletes borsodóval öntjük nyakon, és azonnal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is