Elkészítése
A palacsintához az áttört burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, egy pici sót, a lisztet, és fokozatosan a tejet vagy szódavizet (fele-fele arányban). Az egészet alaposan elkeverjük, amíg a tészta sűrűsége el nem éri a hagyományos palacsintatészta állagát. A végén olajat adunk hozzá, és ezt is jól elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütése előtt olajjal kenjük ki a serpenyőt, hogy a tészta ne ragadjon le. Kisütjük az összes palacsintát, majd vékonyan kivajazunk egy jénai tálat vagy tepsit.
Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben alaposan összekeverjük. Ugyanígy járunk el a sajtos-sonkás töltelékkel is, bár itt a tejfölt elhagyhatjuk. A keveréket szintén egy edényben dolgozzuk össze.
A rétegezéshez az első palacsintát a kivajazott jénaiba tesszük, majd erre 2 evőkanál sajtos-sonkás tölteléket kenünk. Erre újabb palacsinta kerül, amit a tejfölös-sajtos töltelékkel borítunk. Ezt a rétegezést folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók, ügyelve arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön. A tetejét egy sima palacsintával fedjük be, majd megkenjük tejföllel, és sonkacsíkokkal vagy parizercsíkokkal díszítjük.
A kész rétegezett palacsintát előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez a recept anyukám egyik munkatársától származik, és évek óta a családunk kedvence. Remélem, nektek is ízleni fog!
