Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Sajttal, sonkával és gombával töltött rántott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsintához: 35 dkg liszt 2 db tojás 4 ek étolaj 1,5 dl tej 1,5 dl szóda csipet só Töltelék: 12 szelet gépsonka 12 szelet sajt 1/2 kg barna csiperkegomba őrölt bors Panírhoz: 3 ek liszt 5 db felvert tojás 25 dkg zsemlemorzsa A sütéshez: Olaj Elkészítése: A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Palacsintához:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek étolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szóda
  • csipet só

Töltelék:

  • 12 szelet gépsonka
  • 12 szelet sajt
  • 1/2 kg barna csiperkegomba
  • őrölt bors

Panírhoz:

  • 3 ek liszt
  • 5 db felvert tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • Olaj


Elkészítése:

A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.

Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és félretesszük.

A csiperke gombát megmossuk és enyhén sós vízben főzzük kb. 5-6 percig, majd leszűrjük és felszeleteljük.

Minden palacsintára ráteszünk egy szelet gépsonkát, egy szelet sajtot és a szeletelt gombából is teszünk a tetejére.

Megborsozzuk a tölteléket és feltekerjük a palacsintát úgy, hogy a két végét behajtjuk (mint pl. a bejglinél), végül a szokásos módon, de nagy odafigyeléssel (nehogy kihajtódjanak), gondosan bepanírozzuk liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével és bő, forró olajban mindkét oldalát egyszeri forgatással aranybarnára sütjük.

Bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom, én frissen turmixolt krumplipürével tálaltam.

Még forrón szervírozva rendkívül laktató és kiadós étel!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is