Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Somlóival töltött palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A somlóival töltött palacsinta a klasszikus magyar desszert különleges változata. A könnyű palacsintatésztába krémes, diós-mazsolás somlói kerül, amelyet rumos szirup és csokoládéöntet tesz igazán ünnepivé. A tejszínhabos díszítés tökéletes befejezést ad ennek a gazdag desszertnek.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.03.

Palacsintához

Piskótához

Krémhez

Sziruphoz

Csokoládé öntethez

Díszítéshez

Elkészítése

Palacsinta elkészítése

A lisztet, tojást, tejet, szódavizet és sót simára keverjük, majd vékony palacsintákat sütünk belőle. A mennyiségből kb. 15–20 darab készül.

Piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukor felével habosra keverjük, a fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két részt óvatosan összeforgatjuk a liszttel és a sütőporral, majd egy tepsiben 180 °C-on megsütjük. Kihűlés után lapjával és keresztben kettévágjuk, így 4 lapot kapunk.

Krém és szirup elkészítése

A pudingport, a tejet és a cukrot sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a darált diót.

A sziruphoz a vizet, cukrot és rumot összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, és néhány percig főzzük.

Rétegezés

Egy mélyebb tál aljára tesszük az első piskótalapot, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk dióval és mazsolával, majd rákenjük a krémet. Ezt rétegezve ismételjük meg, amíg a 4 lap elfogy. A tetejére kakaóport szitálunk.

Csokoládéöntet

A kakaóport, cukrot és pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a kakaós keveréket, majd sűrűsödésig főzzük. Végül hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük.

Összeállítás

A somlóiból adagokat vágunk, majd a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csokoládéöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.

Tipp

Ha könnyedebb desszertet szeretnénk, a szirupban lévő rumot narancslével is helyettesíthetjük. A palacsinták tetejét reszelt csokoládéval vagy pirított dióval is megszórhatjuk a díszítéshez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is