Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somlóival töltött palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • csipet só

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • csipet sütőpor

Krémhez

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál darált dió

Sziruphoz

  • 2 dl víz
  • 0,5 dl rum vagy aroma
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola

Csokoládé öntethez

  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 liter tej
  • 2 dkg csokoládéízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum vagy aroma

Díszítéshez

  • tejszínhab

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a masszát és a szokásos módon kisütjük.

A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd sütőpapíros 20*35 cm-es tepsibe simítjuk.

180 fokos sütőben megsütjük, majd ha kihűlt, akkor vízszintesen és függőlegesen is félbevágjuk, így lesz 4 lapunk.

A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd leszűrjük. A levet felfogjuk, a mazsolát alaposan lecsepegtetjük.

Egy nagyobb edénybe összeállítjuk a somlóit: alulra kerül egy piskótalap, meglocsoljuk sziruppal, pudingot kenünk rá, majd diót és mazsolát szórunk rá. Ezt ismételjük meg mind a négy rétegben.

A csokimártáshoz a tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot és a pudingport. Ha sűrűsödni kezd a mártás, akkor a vajat is beledolgozzuk.

A somlóit a palacsintákba töltjük és négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a mártással és tejszínhabbal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/somloival-toltott-palacsinta-2/