Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet). Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.12.

Palacsintához

Sonkás-túrós töltelékhez

Kapormártáshoz

Elkészítése

A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet).

Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével süssük ki a palacsintákat.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sonkát vágjuk fel kisebb kockára.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát és süssük pár perc alatt szép pirosra, majd hűtsük ki.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kihűlt sonkát, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós! A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy és folyós legyen a töltelék).

Az előzőleg kisütött palacsintákat ezután töltsük meg a sonkás-túrós töltelékkel és tálalásig tartsuk melegen.

A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és pároljuk pár percig.

Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel (vagy tejjel) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás (közben kóstoljuk és ízlés szerint ízesítsünk utána).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is