Elkészítése
A lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből és szódából (kihagyható, de ebben az esetben szódabikarbóna és víz szükséges) a szokott módon palacsintát sütünk. Kb. 10-12 palacsintát kapunk. A szalonnát egy evőkanál olajon pörcösre sütjük egy lábosban, majd kiszedjük, és a maradék zsíron megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát 2 gerezd fokhagymával, amíg megpuhul. Ezt is kiszedjük és félretesszük.
A felolvasztott spenótot ugyanabba a lábosba tesszük, hozzáadjuk a tejbe áztatott, majd felkockázott zsemlét, ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk és megturmixoljuk. A maradék 3 tojást keményre főzzük és karikákra vágjuk.
Egy nagy, lapos tányérra teszünk egy palacsintát, majd gazdagon megkenjük a spenóttal. Rétegezzük a párolt hagymát, a karikára vágott tojást és a spenótot. Végül a maradék spenóttal körbekenjük a palacsinták szélét, hogy ne száradjanak ki, és megszórjuk szalonnapörccel.
