Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos palacsintatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg kenyérszalonna
  • 10 dkg póréhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 1 csomag mirelit spenót
  • 1 db zsemle
  • 6 dl tej
  • 15 dkg rétesliszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 dl szódavíz
  • só
  • bors
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése

A lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből és szódából (kihagyható, de ebben az esetben szódabikarbóna és víz szükséges) a szokott módon palacsintát sütünk. Kb. 10-12 palacsintát kapunk. A szalonnát egy evőkanál olajon pörcösre sütjük egy lábosban, majd kiszedjük, és a maradék zsíron megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát 2 gerezd fokhagymával, amíg megpuhul. Ezt is kiszedjük és félretesszük.

A felolvasztott spenótot ugyanabba a lábosba tesszük, hozzáadjuk a tejbe áztatott, majd felkockázott zsemlét, ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk és megturmixoljuk. A maradék 3 tojást keményre főzzük és karikákra vágjuk.

Egy nagy, lapos tányérra teszünk egy palacsintát, majd gazdagon megkenjük a spenóttal. Rétegezzük a párolt hagymát, a karikára vágott tojást és a spenótot. Végül a maradék spenóttal körbekenjük a palacsinták szélét, hogy ne száradjanak ki, és megszórjuk szalonnapörccel.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/spenotos-palacsintatorta/