Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kisütött palacsinta

A töltelékhez

  • 0,5 kg szilva
  • 15 dkg cukor
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 csipet fahéj
  • 0,5 citrom leve
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 dkg dió
Szilvás palacsinta

Elkészítése

A kimagozott szilvákat négyfelé vágjuk. A cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével és 1,5 dl borral fedő nélkül 10 percig főzzük. Hozzákeverjük a megmaradt 0,5 dl borban elkevert keményítőt, és összeforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle (hogy könnyen kivehető legyen, a szegfűszeget tehetjük teatojásba is).

A kissé langyosra hűlt mártás sűrűjével megtöltjük a palacsintákat, durvára vágott dióval meghintjük, majd összehajtjuk őket. A megmaradt mártást melléjük öntjük a tányérra. Porcukorral és dióval meghintve tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/szilvas-palacsinta/