Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, a túróval, valamint a sütőporral elkevert liszttel összekeverjük. Először 2-3 kanál habbal fellazítjuk a tésztát, majd óvatosan összeforgatjuk az összes habbal.
A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, majd evőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.
Ízlés szerint lekvárral, mézzel vagy mézes tejföllel, porcukorral vagy vaníliás cukorral elkevert tejföllel tálaljuk.

