Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-fűszeres palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • sajt

Mártáshoz

  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • majoránna
  • bazsalikom
  • oregánó

Palacsintához

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • só
  • kevés tej
  • ásványvíz
Tejszínes-fűszeres palacsinta

Elkészítése

A mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük. Elkészítjük a palacsintatésztát, kicsit vastagabbra sütjük, hogy az öntet majd ne folyjon ki.

A hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fokhagymával, ételízesítővel ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük hússal, majd kétszer félbe hajtjuk.

A megtöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk rá, és forró sütőbe toljuk. Ha a teteje kissé megpirult már kész is.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/tejszines-fuszeres-palacsinta/