Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 3 db tojás
- 1-2 ek porcukor
- 3-4 ek liszt
- 1 ek olaj + a sütéshez
- 2 ek szénsavas ásványvíz
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
- 1 mk sütőpor
Mogyorókrém:
- 15 dkg mascarpone
- 4-5 ek mogyorókrém
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba tesszük, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, az ásványvizet, a vanília aromát és a sót is. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.
Keverés közben hozzáadjuk az 1 ek olajat is.
Ezután enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A mascarpone-t simára keverjük a mogyorókrémmel, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

