Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis palacsinta diétásan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl teljes kiörlésű liszt
  • 1,5 dl zabkorpa
  • 1,5 dl rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál édesítőszer
  • 0,5 liter tej
  • 1 evőkanál olvasztott ghee (tisztított vaj)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 db alma
  • szódavíz ( hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk)

Elkészítése

Egy mély tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a zabkorpát, az édesítőt és a szódabikarbónát. Ezután hozzáadjuk a nedves összetevőket, vagyis a tojásokat, az olvasztott ghee-t és fokozatosan a tejet, folyamatosan keverve a masszát. Beleforgatjuk a reszelt almát, majd szódavízzel hígítjuk, amíg kissé sűrűbb palacsintatésztát kapunk.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelünk, a papírt vékonyan megkenjük ghee-vel, majd elsimítjuk benne a tésztát. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük, ezután a hőfokot 180 °C-ra csökkentjük, és további 20 percig sütjük.

A kész süteményt a tepsivel együtt rácsra tesszük, letakarjuk és pihentetjük. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, kicsit hűtjük, majd kockára vágva kínáljuk.

Tipp

A masszába tehetünk kevés fahéjat vagy reszelt citromhéjat is, hogy még aromásabb legyen. A tetejére friss gyümölcsöt vagy cukormentes lekvárt kínálhatunk, így változatosabb desszertet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/tepsis-palacsinta-dietasan/