Egy mély tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a zabkorpát, az édesítőt és a szódabikarbónát. Ezután hozzáadjuk a nedves összetevőket, vagyis a tojásokat, az olvasztott ghee-t és fokozatosan a tejet, folyamatosan keverve a masszát. Beleforgatjuk a reszelt almát, majd szódavízzel hígítjuk, amíg kissé sűrűbb palacsintatésztát kapunk.
Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelünk, a papírt vékonyan megkenjük ghee-vel, majd elsimítjuk benne a tésztát. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük, ezután a hőfokot 180 °C-ra csökkentjük, és további 20 percig sütjük.
A kész süteményt a tepsivel együtt rácsra tesszük, letakarjuk és pihentetjük. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, kicsit hűtjük, majd kockára vágva kínáljuk.
Tipp
A masszába tehetünk kevés fahéjat vagy reszelt citromhéjat is, hogy még aromásabb legyen. A tetejére friss gyümölcsöt vagy cukormentes lekvárt kínálhatunk, így változatosabb desszertet kapunk.