Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 450 ml víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál étolaj
- só
Elkészítése:
A lisztet tegyük egy tálba a sóval és a vaníliás cukorral, majd öntsük fel vízzel. Robotgéppel keverjük ki csomómentesre, majd keverjük hozzá az olajat is.
30 percet pihentessük, majd forró palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat. Az első palacsinta kisütése előtt egy picit olajozzuk ki a serpenyőt, utána már nem szükséges. Ne süssük túl pirosra, mert könnyen kiszáradhat. Azonnal töltsük meg ízlés szerinti töltelékkel.
[box style=”info”]Ebből a receptből kb 9-10 palacsinta készíthető, ennek alapján lehet duplázni vagy triplázni a hozzávalók mennyiségét, mert bizony gyorsan elfogy. :)[/box]