Elkészítése
Nem írtam mennyiségeket, mert mindenki kedve és étvágya szerint döntse el, mennyi palacsintát szeretne készíteni. Leírom most ide úgy, ahogy én szoktam sütni a palacsintát. Rengeteg féle receptet kipróbáltam már, de nekem egyedül ez szokott sikerülni.
1 tojáshoz mindig 1 dl tejet és 10 dkg lisztet számolok. A tojásokat robotgéppel habosra keverem, hozzáöntöm a tejet, majd kis keverés után lassanként hozzáadom a lisztet. Nem szokott csomós lenni. Ezután kézi habverővel belekeverek szénsavas ásványvizet, annyit, hogy főzőtejszín sűrűségű legyen. Fél órát állni hagyom. Próbasütést végzek: ha túl sűrű a tészta és vastagra sikerül a palacsinta, kis ásványvizet adok hozzá, ha túl híg, liszttel sűrítem. Kisütöm a többi palacsintát is.
Nekilátunk megtölteni a palacsintákat. Ehhez a palacsinta szélét körben megkenem felvert tojásfehérjével. Közepére teszek két szelet sonkát, majd sajtot. Úgy sikerült a legjobban feltekerni, hogy a sonkának megfelelő méretű, kb. 2 mm vastag sajtszeletet félbevágtam, és ferdén a sonkára raktam. A palacsinta két oldalát behajtjuk és óvatosan feltekerjük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban szép ropogósra sütjük.
