Elkészítése
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- kb. 7 dl tej/víz
- 1 csipet só
- 1 ek olaj
- sütéshez kevés olaj
Töltelék
- 2 dl habtejszín
- 0,5 kg túró
- cukor
- 1 citrom reszelt héja + leve
- 5-8 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- tetejére olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és legalább fél órát hagyjuk pihenni. Ha túl besűrűsödni, folyadékkal lazítsuk. A palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, kb. 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Töltelék készítése:
A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a túrót, és ízlés szerint cukrot (kóstolgassuk), a reszelt citrom héját és némi citromlevet. A végén beleforgatjuk a durvára vágott étcsoki darabkákat. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, és tálalás előtt olvasztott étcsokoládéval meglocsolhatjuk, esetleg porcukorral meghinthetjük.

