Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Vendégváró rántott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vendégváró rántott palacsinta különleges fogás, amely kívül ropogós bundát, belül pedig krémes, sajtos-sonkás tölteléket rejt. Igazi meglepetés a vendégeknek, hiszen a jól ismert palacsinta egészen új formában kerül az asztalra.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.06.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

Először kisütünk 10 db sós palacsintát a megszokott módon.

A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk, majd kevés vajon megpirítjuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a kockasajtokat, reszelünk bele füstölt sajtot, és addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. Sóval, borssal ízesítjük.

A palacsintákat vastagon megkenjük a sajtos-sonkás töltelékkel, majd a széleit behajtjuk, és hagyományosan feltekerjük. Ezután lisztbe, felvert tojásba (amit sóval és pirospaprikával ízesítünk), végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, ügyelve, hogy a palacsinták ne essenek szét.

Melegen tálaljuk krumplipürével és tartármártással, a tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.

Tipp

A töltelék ízesítését variálhatjuk: készíthetjük gombával, csirkemellel vagy akár spenóttal is. Ha szeretnénk, a panírozás előtt a palacsintákat fogpiszkálóval rögzíthetjük, így biztosan nem tekerednek ki sütés közben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is