Elkészítése
Először kisütünk 10 db sós palacsintát a megszokott módon.
A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk, majd kevés vajon megpirítjuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a kockasajtokat, reszelünk bele füstölt sajtot, és addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. Sóval, borssal ízesítjük.
A palacsintákat vastagon megkenjük a sajtos-sonkás töltelékkel, majd a széleit behajtjuk, és hagyományosan feltekerjük. Ezután lisztbe, felvert tojásba (amit sóval és pirospaprikával ízesítünk), végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, ügyelve, hogy a palacsinták ne essenek szét.
Melegen tálaljuk krumplipürével és tartármártással, a tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.
Tipp
A töltelék ízesítését variálhatjuk: készíthetjük gombával, csirkemellel vagy akár spenóttal is. Ha szeretnénk, a panírozás előtt a palacsintákat fogpiszkálóval rögzíthetjük, így biztosan nem tekerednek ki sütés közben.
