Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró rántott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db sós palacsinta

Töltelékhez

  • 20 dkg füstölt sertés sonka
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 3 db tejszínes kockasajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj (a sütéshez )
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • 3 db tojás

Elkészítése

Először kisütünk 10 db sós palacsintát a megszokott módon.

A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk, majd kevés vajon megpirítjuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a kockasajtokat, reszelünk bele füstölt sajtot, és addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. Sóval, borssal ízesítjük.

A palacsintákat vastagon megkenjük a sajtos-sonkás töltelékkel, majd a széleit behajtjuk, és hagyományosan feltekerjük. Ezután lisztbe, felvert tojásba (amit sóval és pirospaprikával ízesítünk), végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, ügyelve, hogy a palacsinták ne essenek szét.

Melegen tálaljuk krumplipürével és tartármártással, a tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.

Tipp

A töltelék ízesítését variálhatjuk: készíthetjük gombával, csirkemellel vagy akár spenóttal is. Ha szeretnénk, a panírozás előtt a palacsintákat fogpiszkálóval rögzíthetjük, így biztosan nem tekerednek ki sütés közben.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/vendegvaro-rantott-palacsinta/