Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Zabpelyhes palacsinta mézes-karamellizált almával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 14-15 db palacsintához: 2 dl zabpehely 1,5 dl tej 1 db tojás 1 ek méz csipet só 2 ek szójaolaj (v. mogyoróolaj) Mézes-karamellizált alma hozzávalói: 3-4 db édes alma 3 ek méz 1 mk vaníliaaroma 1 mk őrölt fahéj Elkészítése: A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók 14-15 db palacsintához:

  • 2 dl zabpehely
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek méz
  • csipet só
  • 2 ek szójaolaj (v. mogyoróolaj)

Mézes-karamellizált alma hozzávalói:

  • 3-4 db édes alma
  • 3 ek méz
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 1 mk őrölt fahéj


Elkészítése:

A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos tejjel. Ezután hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy a zabpehely teljesen magába szívja a tejet.

Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mézet, és üssük bele a tojást, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)

Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. Amikor már elég forró a serpenyő, egy kisebb merőkanálnyit tegyünk bele a masszából, majd formázzuk kicsi lepénnyé. (egyszerre 5-6 palacsintát süthetünk meg)

Alacsony hőmérsékleten süssük barnára az alsó felét a palacsintáknak, majd egy lapáttal alányúlva, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át. Ezután süssük a másik felét is barnára, majd tálalásig tartsuk melegen. (átfordítás után már kevesebb idő kell a sütéshez)

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk négyfelé. Ezután távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)

Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vaníliaaromát, és az őrölt fahéjat. Ezután kisebb lángon, a serpenyőt félig lefedve, kezdjük el párolni az almát. Pár perc után, amikor az alma már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd addig karamellizáljuk még a mézes-lé kellően besűrűsödik és bevonja az almadarabokat.

Tálaláskor helyezzük tányérra a palacsintát, majd kanalazzuk rá a mézes-karamellizált almát és úgy kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is