Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 db palacsinta
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 dl tej
  • 3 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • cukor
  • só
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

A megmosott zöldborsót vajon puhára pároljuk, és ízesítjük sóval, cukorral. Ízlés szerint petrezselyemzöldet is adhatunk hozzá. Ha a borsó megpuhult, megszórjuk 2 dkg liszttel, felengedjük tejjel, és krémsűrűségűre forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A palacsintákba egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, behajtjuk a két végét, és batyuszerűen feltekerjük úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki. Megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd kisütjük.

Megjegyzés: Krumplipürével és savanyúsággal tálalva önálló ételként is fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/zoldborsos-palacsinta/