Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges sörpalacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A palacsintához:

  • 180 g finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 3,5 dl sör
  • 2 tojás
  • 2 ek napraforgó olaj

A töltelékhez:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 250 g karfiol
  • 250 g brokkoli
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 dl alaplé (lehet kockából)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk. Felforrósítunk egy evőkanálnyi olajat a palacsintasütőben és 8 palacsintát sütünk.

A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk és rózsákra szedjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk.

Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Rádobjuk a fokhagymát és a répát, 1 percig nagy lángon pirítjuk, aztán hozzáadjuk az ételízesítőt, az alaplevet, végül a karfiolt és a brokkolit. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb 15 perc alatt megpároljuk. A keményítőt elkeverjük fél dl vízzel, a párolt zöldséghez adjuk és egy perc alatt besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Megtöltjük a palacsintákat, zsebkendőszerűen összehajtjuk és 200 fokos sütőben 5 perc alatt átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.
[box style=”info”]Esetleg reszelt sajtot kínálhatunk mellé. Remek előétel vagy akár köret is lehet egy nagyobb lakoma esetén, de egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.[/box]

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/zoldseges-sorpalacsinta/