Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-répás lencsesaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Saláta:

  • 20 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 darab alma
  • 1 darab babérlevél
  • 1 teáskanál só

Öntet:

  • 4 evőkanál méz
  • 0,5 citrom leve
  • csipet só
  • őrölt színes bors
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Lencse elkészítése:

A lencsét áztassuk be néhány órára hideg vízbe, majd szűrjük le. Öntsük fel bő vízzel, adjuk hozzá a sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni.

Előkészítés:

A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki. Az almát hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, majd kockázzuk fel. Csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Öntet elkészítése:

A mézet, citromlevet, sót, borsot, mustárt és olajat keverjük simára. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízlés szerint igazítsuk az ízeket.

Saláta összeállítása:

A kihűlt lencsét keverjük össze a sárgarépával és az almával. Ezután öntsük rá az öntetet és óvatosan forgassuk össze. Hagyjuk néhány órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

A salátát kínálhatjuk sült húsok mellé köretként, de önmagában is frissítő és laktató fogás.

Tipp:

Az öntetbe tehetünk egy kevés reszelt gyömbért is, ami, pikáns ízt ad a salátának. Aki szereti a ropogós textúrát, pirított dióval vagy mogyoróval is gazdagíthatja.

https://receptneked.wps.hu/salatak/almas-repas-lencsesalata/