Elkészítése
Hozzávalók
- 1 negyed fejeskáposzta
- 1 közepes nagyságú sárgarépa
- 1 kis fej lila hagyma
- fél citrom leve
- 1 tk mustár
- 1,5 dl sűrű görög joghurt
- 1 ek olívaolaj
- folyékony édesítő ízlés szerint vagy egy kávéskanál akácméz
- só
- csipetnyi bors
- csipetnyi őrölt kömény
Elkészítés:
A káposztát reszeljük és a sárgarépát reszeljük, hagymát szeljük vékony csíkokra le majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.
Készítsük el az öntet, keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük mézzel vagy folyékony édesítőszerrel( cukorbetegek folyékony édesítőt használjanak).
Keverjük össze a répás káposztát és az öntettel, és el is készült.
Takarjuk le, vagy tegyük egy légmentesen záródó dobozba, és hűtőben pihentessük pár órát.
Sültek mellé, hal mellé finom köret.
Az eredeti receptben tárkonyecet van,legközelebb azzal is kipróbálom .





