Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 20 dkg bacon szalonna
- 4 db kovászolni való uborka
- 6-8 db koktélparadicsom
- 1 db jégsaláta
- 1 db tv paprika
Öntethez:
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- 1 tk mustár
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük és kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk és szeleteljük, tetszőleges méretűre vágjuk. A bacon szeleteket kisütjük.
Az öntet hozzávalóit: az olivaolajat, a balzsamecetet, a mustárt, a sót, a borsot alaposan összekeverjük.
A salátát és a zöldségeket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel.
A tojásokat cikkekre vágjuk és belekeverjük a salátába. Picit sózzuk, borsozzuk. A tetejére szépen elrendezzük a bacon szeleteket. Pirítóst kínálhatunk mellé.
