Elkészítése
A burgonyát héjában puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután meghámozzuk és a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Ehhez használhatunk uborkaszeletelőt, így egyforma, papírvékony szeleteket kapunk.
A burgonyát megsózzuk és megborsozzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd a burgonyához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, ezután óvatosan összeforgatjuk.
Apránként hozzáöntjük a MELEG húsleves alaplevet, közben kíméletesen keverjük, hogy a szeletek ne törjenek. A salátát lefedve jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
A salátát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, keverhetünk bele apróra vágott csemegeuborkát vagy petrezselymet. A klasszikus bajor ízhez azonban elég, ha követjük az alapreceptet: a forró alaplé és a vékony burgonyaszeletek adják meg az igazi karakterét.

