Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Saláta receptek

Bajor burgonyasaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bajor burgonyasaláta egy hagyományos német recept, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis különleges ízvilágot kínál. A titka a meleg alaplé és a vékonyra vágott burgonya, amelyek együtt kellemesen szaftos, pikáns salátát eredményeznek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát héjában puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután meghámozzuk és a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Ehhez használhatunk uborkaszeletelőt, így egyforma, papírvékony szeleteket kapunk.

A burgonyát megsózzuk és megborsozzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd a burgonyához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, ezután óvatosan összeforgatjuk.

Apránként hozzáöntjük a MELEG húsleves alaplevet, közben kíméletesen keverjük, hogy a szeletek ne törjenek. A salátát lefedve jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp:

A salátát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, keverhetünk bele apróra vágott csemegeuborkát vagy petrezselymet. A klasszikus bajor ízhez azonban elég, ha követjük az alapreceptet: a forró alaplé és a vékony burgonyaszeletek adják meg az igazi karakterét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is