Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bajor burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab burgonya
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál ecet
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát héjában puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután meghámozzuk és a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Ehhez használhatunk uborkaszeletelőt, így egyforma, papírvékony szeleteket kapunk.

A burgonyát megsózzuk és megborsozzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd a burgonyához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, ezután óvatosan összeforgatjuk.

Apránként hozzáöntjük a MELEG húsleves alaplevet, közben kíméletesen keverjük, hogy a szeletek ne törjenek. A salátát lefedve jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp:

A salátát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, keverhetünk bele apróra vágott csemegeuborkát vagy petrezselymet. A klasszikus bajor ízhez azonban elég, ha követjük az alapreceptet: a forró alaplé és a vékony burgonyaszeletek adják meg az igazi karakterét.

https://receptneked.wps.hu/salatak/bajor-burgonyasalata-2/