Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az étolajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük egy csipet pirospaprikával, és azonnal felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott répát, majd sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.
Amikor a répa majdnem megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a zöldborsót. Tovább főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és néhány perc alatt puhára főzzük. A végén meghintjük petrezselyemzölddel, majd forrón tálaljuk.
Tipp
A levestésztát csak a főzés legvégén adjuk hozzá, így nem ázik szét. Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, egy kisebb darab zeller vagy karalábé is kerülhet a levesbe. A petrezselymet frissen aprítva érdemes hozzáadni, mert így intenzívebb az íze.
