Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos mozzarellás paradicsomsaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az étolajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük egy csipet pirospaprikával, és azonnal felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott répát, majd sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.

Amikor a répa majdnem megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a zöldborsót. Tovább főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és néhány perc alatt puhára főzzük. A végén meghintjük petrezselyemzölddel, majd forrón tálaljuk.

Tipp

A levestésztát csak a főzés legvégén adjuk hozzá, így nem ázik szét. Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, egy kisebb darab zeller vagy karalábé is kerülhet a levesbe. A petrezselymet frissen aprítva érdemes hozzáadni, mert így intenzívebb az íze.

https://receptneked.wps.hu/salatak/bazsalikomos-mozzarellas-paradicsomsalata/