Hozzávalók:
- 1 kg kifli burgonya
- 1 nagy fej lila hagyma
- snidling
- petrezselyem
- 2 dl húsleves alap
- 3 ek tárkonyecet
- 3 ek olaj
- 1 ek mustár
- só
- bors
- kevés cukor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzőm. Még melegen kell meghámozni és karikázni. Rákarikázom a lila hagymát és megszórom a snidlinggel.
Az ecetet, olajat, sót, borsot, mustárt és a cukrot összekeverem. Ehhez hozzáadom a húsleves alapot (mindenképpen melegen). Nálam amúgy is csirkeaprólék leves főtt, ezért abból mertem két kanállal. Az elkészült szószt ráöntöm a krumplira. Jól átkeverem és nagyjából negyed órát állni hagyom, amíg az ízek jól átérnek.
A tetejére apróra vágott petrezselymet szórok. Melegen tálalom.