Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg újburgonya 1 fej lilahagyma 1 csokor friss petrezselyemzöld 1 kiskanál dijoni mustár 1 dl extra szűz olívaolaj 1 evőkanál méz 2 evőkanál borecet furmintból/ vagy sima ecet só, bors 2 dl víz Elkészítése: A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lila hagymát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.02.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál borecet furmintból/ vagy sima ecet
  • só, bors
  • 2 dl víz


Elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, majd hozzáadom a burgonyához.

Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom.

Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is