Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundázott bodzavirág salátaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej saláta
  • 1 marék fiatal spenótlevél
  • 1 marék fiatal pitypang levél
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 2 evőkanál víz
  • só
  • 2 szál fiatal száras fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 darab érett paradicsom
  • 8 darab friss bodzavirág
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 dl sör
  • zlés szerint aprított, friss gyömbér
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A leveleket megmosom és kézzel összetépem. A fokhagymaszárat apróra vágom.

A mustárt az olívaolajjal kikeverem, hozzáadom az ecetet és a vizet és jól összeforgatom. Sózom, majd óvatosan összekeverem a salátával.

Egy tálban a tojásból, a lisztből és a sörből palacsintatésztát készítek, amit ízesítek sóval, borssal és a gyömbérrel.

A bodzavirágokat egyenként megmártom a masszában és forró olajban aranybarnára sütöm.

A kész salátaágyra helyezem a rántott bodzavirágot, amit paradicsomszeletekkel gazdagítok.

A palacsintatésztához kevés reszelt sajtot is szoktam adni, de akkor tovább hígítom sörrel.

A megmaradt tésztát forró olajba csepegtetem és világosra sütöm, majd kiszedem, amit zöldségkrémlevesekhez használok fel.

Szirmait nem hullató és teljesen kinyílt bodzavirágot használok.

https://receptneked.wps.hu/salatak/bundazott-bodzavirag-salataagyon/