A leveleket megmosom és kézzel összetépem. A fokhagymaszárat apróra vágom.
A mustárt az olívaolajjal kikeverem, hozzáadom az ecetet és a vizet és jól összeforgatom. Sózom, majd óvatosan összekeverem a salátával.
Egy tálban a tojásból, a lisztből és a sörből palacsintatésztát készítek, amit ízesítek sóval, borssal és a gyömbérrel.
A bodzavirágokat egyenként megmártom a masszában és forró olajban aranybarnára sütöm.
A kész salátaágyra helyezem a rántott bodzavirágot, amit paradicsomszeletekkel gazdagítok.
A palacsintatésztához kevés reszelt sajtot is szoktam adni, de akkor tovább hígítom sörrel.
A megmaradt tésztát forró olajba csepegtetem és világosra sütöm, majd kiszedem, amit zöldségkrémlevesekhez használok fel.
Szirmait nem hullató és teljesen kinyílt bodzavirágot használok.