Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonya saláta osztrák módon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 400 g sárgarépa
  • 200 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 4 evőkanál tárkonyecet
  • 1 teáskanál mustár (lehetőleg kicsit csípjen)
  • 0,5 csomag kapor
  • 0,5 csomag petrezselyemzöld
  • kevés zsálya
  • 5 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 400 ml húsleves alaplé

Elkészítése

A krumplikat héjában megfőzzük, leöntjük róla a vizet és hagyjuk félig kihűlni. Eközben megpucoljuk a répákat és vékony karikákra vágjuk. Fél liter vízhez adjunk 1 leveskockát (ezt elkerülhetjük, ha éppen levest főzünk) amikor forr tegyük bele a répákat és kb.

4 percig főzzük, ezután tegyük bele a borsót is további 2 percre. A zöldségeket szűrjük le (levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk) és hideg vízzel öblítsük át.

A félig még meleg burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk egy tálba.

Az ecetet és a mustárt keverjük össze, adjuk hozzá a félretett zöldségléből 100 ml és öntsük még forrón a krumplira, adjuk hozzá a sót és borsot majd keverjük át jól.

Aprítsuk fel a fűszereket és keverjük hozzá az 5 ek olajhoz.

Ha a burgonya már kihűlt öntsük rá a fűszeres olajat és a kihűlt zöldségeket.

Többször keverjük át, fűszerezzük még ha szükséges, és egy kis pihenés után már fogyasztható is. Nagyon finom köret.

https://receptneked.wps.hu/salatak/burgonya-salata-osztrak-modon/