Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Caprese tésztasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Saláta

  • 30 dkg tészta (fusilli)
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 0,25 fej gránátalma
  • 15 dkg olívabogyó
  • 5 szelet bacon

Öntet

  • 15 dkg zöld pesto
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár (dijoni)
  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • bors

Elkészítése

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben felaprítjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót.

A gránátalma magjait kiszedjük.

A bacont ropogósra sütjük, majd ezt is feldaraboljuk.

Egy nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót. A gránátalma magjainak és a baconnek is a nagyrészét hozzáadjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.

Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 2-3 evőkanálnyit adunk a tésztasalátához és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, akkor az öntetből még tehetünk rá.

Kínálhatjuk sült hússal és felturbózhatjuk még több zöld salátával. A hozzávalók arányát saját magunkra alakíthatjuk, növelhetjük a zölségek mennyiségét tetszőlegesen. A saláta készülhet teljeskiőrlésű tésztából is.

https://receptneked.wps.hu/salatak/caprese-tesztasalata/