Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg cékla
  • 1 nagy szál torma
  • olaj
  • só
  • ecet
  • porcukor

Elkészítése

A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen — ha van cifra élű késünk, azzal — vékonyan felszeleteljük. A tormát ráreszeljük, ecettel megöntözzük, egy kevés sóval, bőven porcukorral meghintjük, és annyi vízzel öntjük le, amennyi ellepi, a levének kellemesen savanykásnak kell lennie.

Ha dupla mennyiséget készítünk, a hűtőszekrényben, jól zárható üvegben 1-2 hétre is eltehetjük, nem romlik meg. Tálalás előtt egy kevés olajat keverünk abba a mennyiségbe, amit az asztalra adunk. (Torma helyett keverhetünk bele ecetes tormát is.)

https://receptneked.wps.hu/salatak/ceklasalata-2/