Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg cékla
  • 2 ek cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 1 kk őrölt köménymag
  • 2 szál torma
  • 5 dl víz


Elkészítése:

A céklát megmossuk, majd nem túl puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, és uborkagyalun leszeljük. A tormát csíkokra vágjuk, rátesszük a céklára.

A többi hozzávalóból elkészítjük a levet, felforraljuk, és melegen ráöntjük a céklára.Kihűtjük, majd hűtőbe tároljuk fogyasztásig.

[box style=”info”] Lezárt üvegben 1 hétig eláll.[/box]

https://receptneked.wps.hu/salatak/ceklasalata-3/