Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cézár saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé
  • 50 dkg szikkadt kenyér
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej saláta
  • 15 dkg juhtúró
  • 5 dkg kékpenészes sajt
  • 1 tubus majonéz
  • tejföl
  • só
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése

A csirkemellet először ételízesítős vízben megfőzzük, majd miután kihűlt, kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne. Mielőtt a fokhagyma megégne, kiszedjük az olajból, így az íze átjárja az olajat. A szikkadt kenyeret kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a fokhagymás olajban. A pirított kenyérkockákat papírtörlőn leitatjuk, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.

Az öntethez először elkészítjük a tartármártást, majd hozzákeverjük a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot, alaposan elkeverve, hogy egységes állagú legyen.

A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük és egy tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet és a pirított kenyérkockákat, végül bőségesen megpakoljuk az öntettel. Az étel azonnal tálalható, és frissen fogyasztva a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/salatak/cezar-salata/