A csirkemellet először ételízesítős vízben megfőzzük, majd miután kihűlt, kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a félbevágott fokhagymagerezdeket kissé megpirítjuk benne. Mielőtt a fokhagyma megégne, kiszedjük az olajból, így az íze átjárja az olajat. A szikkadt kenyeret kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk a fokhagymás olajban. A pirított kenyérkockákat papírtörlőn leitatjuk, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
Az öntethez először elkészítjük a tartármártást, majd hozzákeverjük a juhtúrót és az összetört kék penészes sajtot, alaposan elkeverve, hogy egységes állagú legyen.
A jól megmosott salátaleveleket összetépkedjük és egy tányérra helyezzük. Erre szórjuk a megfőtt csirkemellet és a pirított kenyérkockákat, végül bőségesen megpakoljuk az öntettel. Az étel azonnal tálalható, és frissen fogyasztva a legfinomabb.