Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cézársaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab filézett csirkemell
  • bors
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj

Öntethez

  • 3 tojássárgája
  • 6 evőkanál olaj
  • fehérbors
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • szardella ízlés szerint

Salátához

  • 1 fej jégsaláta
  • 4 darab koktél paradicsom
  • parmezán

Krutonhoz

  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rozmaring ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint

Elkészítése

A kenyeret kockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, beleteszünk 1 gerezd zúzott fokhagymát és a fűszereket. Beletesszük a kenyérkockákat és ropogósra pirítjuk.

Elkészítjük az öntetet. A tojássárgákat elkeverjük a mustárral, olajjal és a fűszerekkel. Meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a worcestershire szószt és vágunk bele ízlés szerint szardellát, majd elkeverjük benne a parmezánt.

A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a vajat és tovább pirítjuk.

Most már előkészíthetjük a salátát is. Salátát aprítjuk, hozzáadjuk a húst, paradicsomot, krutonokat, végül meglocsoljuk az öntettel.

Tetejére parmezánt szórunk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/cezarsalata/