Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg káposzta
- 2 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 1 alma
Öntet hozzávalói:
- 1,5 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 0,5 citrom leve
- 0,5 mk só
- 0,5 mk őrölt bors
- 1-2 tk cukor
Elkészítése:
A hagymát és a káposztát nagyon vékonyra szeljük (vagy legyaluljuk). Az almát és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A nyers zöldségeket keverjük össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, majd öntsük rá a zöldségekre, és jól forgassuk össze. Tegyük hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakára), hogy kellően összeérjen a salátánk.
Tálaláskor kínálhatjuk ízlés szerint sültek, grill és rántott húsok mellé, de így magában is fogyaszthatjuk.

