Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Coleslaw saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis fej fehérkáposzta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 3 dl majonéz
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tárkonyecet

Elkészítése

A káposztát, a répát és a hagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a sót, a borsot, a cukrot és az ecetet, majd hozzáadjuk a zöldségeket.

Alaposan összeforgatjuk, és jól záródó edényben legalább 3–4 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt átkeverjük, és frissen tálaljuk.

Tipp

Ha könnyedebb ízt szeretnénk, a tejföl helyett joghurttal is készíthetjük. Egy marék mazsola vagy apróra vágott alma különlegessé teszi a salátát, ha édesebb változatot szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/coleslaw-salata/