Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csárda saláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg vöröskáposzta
  • 20 dkg uborka
  • 2 fej vöröshagyma

Léhez

  • 4 dl víz
  • 2 evőkanál 10 %-os ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 darab babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt kömény

Elkészítése

A káposztát, a hagymát és az uborkát vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.

Közben a vizet a fűszerekkel (ecet, cukor, só, babérlevél, kömény) felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt léből eltávolítjuk a babérlevelet.

A zöldségeket a sós léből alaposan kinyomkodjuk, és a kihűlt salátalébe tesszük. Körülbelül 1 órán át hagyjuk érlelődni.

A salátát a léből kivesszük, meglocsoljuk 1-2 evőkanál olajjal, és frissen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/salatak/csarda-salata/