Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős, tejfölös, pórés uborkasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 kanál tejföl
  • 1 kávéskanál szárított chili
  • 1 kevés só
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 kanál almaecet


Elkészítése:

A póréhagymát felcsíkozom, kicsit megsózom.

Az uborkát becsíkozom, bevagdosom, majd zöldséghámozóval zsülienre vágom (a fázisképeken jól látható az eljárás).

Összekeverem a póréval, a tejföllel, az almaecettel, kevés szárított chilit adok hozzá, megborsozom.

Sót, csak akkor adok hozzá, ha szükséges, mert a pórét az elején megsóztam.

A póréhagymát érdemes jó előre besózni, mert akkor kellően megvonul mire összekeverjük.

Lehet kevés ételízesítőt is hozzákeverni.

 

https://receptneked.wps.hu/salatak/csipos-tejfolos-pores-uborkasalata/