Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 2 közepes sárgarépa
- 1 ek szorbit (cukorpótló)
- 1 kk só
- kevés frissen őrölt bors
- kevés csombor (borsikafű)
- kevés morzsolt petrezselyem
- 1 ek almaecet
- 1 citrom leve
- esetleg kevés csilipehely
- majonéz
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra szeleteljük. A sárgarépát lereszeljük. Mindkettőt külön edényben megsózzuk, a sárgarépát 2-3 percig meg is mikrózzuk.
Együtt elkeverjük őket a szárított fűszerekkel, az almaecettel, és ízlés szerinti mennyiségű szorbittal (ehhez a mennyiséghez én 1 kanálnyit teszek, de ez ízlés alapján változhat). Hűtőben érleljük fél napig, időnként átforgatva, újrakóstolva.
Közvetlenül tálalás előtt keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű majonézzel, vagy külön edényben adjuk mellé, hogy mindenki saját maga keverhesse össze.
[box style=”info”]Az eredeti KFC-s salátát majonézzel elkeverve tálalják, én javaslom a majonéz külön tálalását, hogy mindenki ízlése szerinti mértékben vegyíthesse.[/box]


