Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-savanyú paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet kápia paprika
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 kávéskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • só
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A paprikákat forró lángelosztón vagy parázson minden oldalukon megsütjük, amíg a héja kissé megszenesedik, de ne

égessük meg nagyon.

Rövid ideig hideg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a fekete héját. A szára marad a csumájával együtt, majd lecsorgatjuk róla a vizet.

Egy tálban összekeverjük a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot és addig kavargatjuk, amíg a szilárd anyagok elolvadnak.

Beletesszük a paprikákat és rátesszük a vékonyra szelt fokhagymát és legalább egy órán át hagyjuk az ízeket érlelődni.

https://receptneked.wps.hu/salatak/edes-savanyupaprika/